Don’t train hard, train smart!

Een leuze die ook in de paardensport meer en meer aan belang wint. Wie zijn of haar paard op een goede en correcte manier wil trainen moet vooral weten waarmee hij/zij bezig is.

In het wilde weg werken volgens een ouderwetse “Flandrien” methode, is immers al lang niet meer van deze tijd. Meten is weten… ook in de paardensport, en trainen op hartslag mét de correcte lactaatwaarden is dé hedendaagse norm in de (Top)sportwereld.

Wij bieden conditietrainingen aan op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier waarbij multidisciplinair wordt gewerkt en dit in nauwe samenwerking met “Dierenkliniek De Bosdreef – Moerbeke”.

Dit biedt niet enkel een hogere trainingsefficiëntie, maar het komt ook de gezondheid van het paard op zich sterk ten goede. Overtraining en de daaraan verbonden blessures worden beter vermeden. Je krijgt een veel beter inzicht in de capaciteiten van je paard Je leert je paard quasi blindelings aanvoelen en je bent in staat om eender wanneer heel snel te gaan bijsturen.

Je paard wint aan conditie en trainingsrendement op de meest efficiënte manier (Top)sportpaarden worden getraind volgens specifieke en individueel uitgewerkte trainingsschema’s waarbij de periodisering is afgestemd op de wedstrijdkalender.

De hoofddoelen zijn: Blessurepreventie én betere prestaties waarbij het algemeen paardenwelzijn centraal staat