Eventingpaarden worden in staat om de drie disciplines probleemloos te combineren en beschikken over een veel groter recuperatievermogen. In de cross country kunnen zij de opgelegde tempo’s veel beter aan en ze hoeven hiervoor nooit ongecontroleerd in het rood te gaan.

 

Dressuurpaarden die over een hevig temperament beschikken kunnen zodanig getraind worden dat zij in de ring veel stabieler, rustiger en controleerbaar worden. Door hen conditioneel juist te trainen zullen zij tevens beter en constanter presteren tijdens meerdaagse evenementen. Als ruiter leer je tevens beter de verschillende tempo’s en ritmes jouw paard benutten.

 

Jumpingpaarden die de neiging hebben om roekeloos naar een hindernis te vliegen of die té hevig zijn in het begin van hun parcours kunnen eveneens stabieler en meer controleerbaar getraind worden zodat de scherpe kantjes eraf gaan.

Anderzijds kunnen jumpingpaarden die net niet scherp genoeg reageren ook zodanig getraind worden zodat zij aan snelheid en explosiviteit winnen.

Professionele Topsportbegeleiding

Wij staan in voor de trainingsbegeleiding van diverse topsportpaarden op internationaal niveau, waarbij we reeds diverse toppers binnen de jumping en dressuurwereld tot ons cliënteel mogen rekenen. Hierbij zorgen wij voor de meest optimale trainingsbegeleiding op maat. Met oog voor het algemeen welzijn van het paard zorgen wij voor een betere conditionele belastbaarheid van het sportpaard, waarbij een verhoogde performantie centraal staat.”