Lactaattesten

Paarden worden getest via een progressief protocol op een renbaan, waarbij lactaten op regelmatige intervals worden gemeten en tevens de hartslag nauwkeurig wordt gemonitord.

Vervolgens worden aan de hand van deze resultaten de meest optimale hartslagzones bepaald en analoog hieraan wordt een trainingsschema opgesteld. Aerobe en anaerobe drempels worden in kaart gebracht en de capaciteit en vermogen van jouw paard komen hierbij heel duidelijk naar voor.

Hiermee kan jij jouw paard optimaal trainen en dit specifiek naar de discipline waarin je wil schitteren.

Een lactaatmeting biedt tevens de mogelijkheid om sportpaarden te gaan screenen op hun aanleg voor bepaalde specifieke disciplines en zo hun profiel te gaan bepalen.

(Lactaattesten bij sportpaarden worden steeds afgenomen in het bijzijn van een dierenarts. Ook eigen dierenarts is mogelijk)

VIAD testen

Voor wie een volledige lactaatmeting iets te hoog gegrepen vindt, maar toch met zijn/haar paard correct wil gaan trainen op hartslag hebben wij een testprotocol ontwikkeld waarbij we de vermoedelijke individuele anaerobe drempel van jouw paard erg goed kunnen bepalen. Deze test is mogelijk op een renbaan of op een traditionele rijpiste.

Hierbij wordt de hartslag van het paard nauwkeurig gemonitord en aan de hand van dit testresultaat wordt dan ook een specifiek trainingsschema opgesteld waarmee jij jouw paard optimaal kan gaan klaarstomen.